Christo är en konstnär som ofta slår till med stor effekt i de landskap som han jobbar i. Han pysslar nämligen med konst i stor skala: gigantiska installationer och skulpturer som får ta plats i samhället.

Christos egentliga namn är Christo Vladimirov Javacheff och han samarbetade länge med sin partner och livskamrat Jeanne-Claude Denat de Guillebon innan hon dog år 2009. Konstnärsparet kallades kort och gott för “Christo och Jeanne-Claude”. Deras kanske mest kända verk var när de täckte hela riksdagshuset i Berlin med en beklädnad. Bilder från iscensättningen av verket kan man se på parets hemsida. En annan gång satte de upp ett nästan fyra mil långt staket i Kalifornien. Paret menade att deras verk inte alls ska tolkas som politiska utan endast som estetiska verk.

Ett av Christos senaste konstverk består av 7500 flytande tunnor i en sjö i Hyde park i London och det avtäcktes sommaren 2018. Tunnorna är staplade på varandra till en pyramidliknande form och har en intensivt rödrosa kulör. Christo menar att formen är inspirerad av en historisk stol från Mesopotamien som kallas “mastaba”. Han har tidigare byggt saker på vattnet, bland annat en tre kilometer lång gångpromenad av tyg och flytbryggor på Lake Iseo i Italien.