Dan Wolgers har gjort sig känd som en provokatör med glimten i ögat som ifrågasätter konsten och konstmarknaden.

Dan Wolgers föddes år 1955 och utbildade sig vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm där han idag är professor. Hans första utställning var år 1982 och han har haft en utställning om året sedan dess. Han använder sig ofta av upphittade föremål i sin konst och har även gjort ett par offentliga verk i form av stora skulpturer.

Ett av hans mest berömda och mer konceptuella verk var när han spelade Liljevalchsmuséet ett spratt genom att låna och sälja deras bänkar på auktion. Han blev åtalad och dömd till dagsböter. Vändningen i historien kommer när Dan sedan på snillrikt vis skriver sin autograf på brevet från domstolen och säljer även detta. Idag kan man se brevet

År 1992 blev han utsedd att pryda omslaget till den svenska telefonkatalogen. Dan Wolgers skapade sin egen unika twist på uppdraget genom att låta omslaget utgöras av hans eget telefonnummer. Dan Wolgers finns representerad på museet Louvren i Paris med ett verk som föreställer en flasktorkare. Verket ingick i en samling bilder som sattes ihop av Absolut Vodka.