Det finns inget bättre sätt att få en personlig prägel på hemmet än att fylla det med konst. Våga visa vem du är och låt dina väggar fyllas av målningar, affischer och konstverk. Gå på magkänsla när du ska köpa konst, det finns inga rätt och fel i ditt eget hem. Om du gillar en målning eller teckning så kommer den att sprida glädje och harmoni i många år framöver.

Leta på loppisar och gallerier på nätet

Konst behöver inte vara dyr, du bestämmer själv hur mycket pengar du vill lägga ut. Vissa ser sina konstinköp som en investering inför framtiden, andra går på känsla och slår till när de hittar något de gillar. Det är roligt att leta efter konst i second hand-affärer och på loppmarknader. Här går det att hitta unika exemplar, ofta för en billig penning. Tänk på att det går att köpa nya ramar till tavlorna. En gammal målning kan få ett helt nytt liv med en ny ram.

 

Annars sker den mesta konsthandeln över nätet idag. På galleriernas hemsidor kan du i lugn och ro klicka dig fram och se foton på konsten som ligger ute till försäljning. Det är ett bra sätt att få grepp om prisbilden på litografier, skisser, foton och målningar. Att handla av ett etablerat galleri innebär att konstverket är kvalitetssäkrat, vilket kan ge dig en trygghet om det rör sig om mycket pengar.