Att inreda ett hem så att det finns en tydlig röd tråd kan ibland vara knepigt. Men det är viktigt att få till en bra helhet om du vill att hemmet ska vara trivsamt och ombonat. Om du har konst som du vill ska förgylla dina väggar och samtidigt vill inreda med tapeter finns det några bra tips som du kan tänka på. Det finns massor med härliga tapeter att välja mellan. Bland annat finns det tapet till sovrum som kan ge lugn och ro till rummet. I sovrummet passar det med färger och mönster som är behagliga för ögat. Det är en bra idé att inreda sovrummet med lugna tapeter i en stil som du själv känner att du blir avslappnad av och trivs med, det är nyckeln för att få ett drömsovrum. En varm tapet kan vara att föredra om du vill ha en varm känsla i rummet.

Välj en tapet som ger en trivsam känsla

Oavsett om du vill tapetsera med en endast en fondtapet eller hela sovrummet i tapet så kan tapeter ge både karaktär, känsla och personlighet till sovrummet. Vilken tapet som blir bäst beror på dig. En del föredrar romantiska tapeter medan andra vill ha mörka eller naturfärgade tapeter. Färger som sänder ut en lugn känsla och som ger trivsamhet är blått, grönt och grått. Det finns tapeter i olika nyanser, stilar och mönster som du kan välja och vraka mellan.

Tavlor på tapeter

När du ska sätta upp konst på din valda tapet i sovrummet finns det några bra knep. Motsatser tenderar att höja varandra om de paras ihop på ett bra sätt. På en småmönstrad tapet som är detaljrik brukar det passa bäst med konst som har tydliga motiv som verkligen tar för sig på håll och vice versa. Att förstärka tavlornas ytterkanter med tydliga ramar är en bra idé. Det kan vara till stor hjälp om du har svårigheter med att få motivet att poppa mot tapeten. Att välja ett mörkt motiv mot en ljusare tapet med detaljer är också ett alternativ om du vill att motivet ska poppa. Om du vill få till en distans mellan motivet på tavlan och mönstret på tapeten kan du använda passepartout. Du behöver inte välja en vit passepartout utan den kan även vara svart, grå eller infärgad. Om konsten har ett diffust motiv kan du se till att tapeten och tavlan går i liknande färgtoner för att ge ett lugnare intryck.