Det finns många sätt att förgylla sitt hem med konst, det ena mer kreativt än det andra. Eftersom vår smak dessutom är så olika är det alltid lika spännande att gå in i ett hem hos någon som är konstintresserad, då vad som helst kan dyka upp. Ett sätt att leka med konceptet konst är att förvandla själva huset till ett ljussatt konstverk.

Skapa magi och atmosfär med ljuset

För många som vill ge uttryck för sitt konstintresse handlar det om att förgylla rum och väggar med målningar, teckningar, skisser och andra dekorationer som ger både de själva och besökare en upplevelse inom just det specifika området. Ett annat sätt att leka med konst är att låta ljus vara huvudpersonen. Fokus ligger då inte på att belysa ett specifikt föremål, som en tavla eller en vas, utan att till exempel skapa upplevelser med själva ljuset; låta det lyfta olika delar och detaljer i ditt hus, förmedla känslor och tankar. Ibland kan även själva ljuskällan vara en del av konsten. Du kan hitta högkvalitativa och vackra lampor men även smarta, smidiga och enkla ljuskällor på mycket omtyckta Lampgallerian, för att skapa precis den stämning och de effekter som du vill ha i ditt hem. Tillsammans med ett i övrigt vackert inrett hus, får du möjlighet att visa just ditt unika uttryck, och har du andra intressen som visar sig i din inredning kan ljussättningen bli extra spännande.

Bjud in besökare på dina villkor

Att göra sitt hem till ett konstverk kan vara en väldigt personlig upplevelse men kan också vara något som du vill visa upp. Många orter har lokala konstrundor varje år, och är du beredd på att ta emot besökare i hela eller delar av ditt hem får du återkommande möjligheter att visa upp ditt verk. Har du en säljande personlighet finns även fler sätt att få andra att uppmärksamma ditt hem och förhoppningsvis vilja komma på besök. Skapar du även egen konst kan det bli ett helt koncept där du även säljer produkter eller konstverk. Eftersom ljussättning av ditt hem även med fördel kan inkludera din trädgård, skulle det kunna utöka antalet besökare och intäkter. Är du inte fullt så intresserad av att ta emot okända i ditt hem kan du fokusera på att skapa ljuskonstverk ute i din trädgård, och hålla ditt hem privat. Det finns alltså många alternativ beroende på hur långt du vill ta ditt konstskapande; du bestämmer och det är bara din kreativitet som sätter gränserna.