Graffiti är både en livsstil och en konstform. Om du älskar graffiti kan du enkelt förbättra dina målningar hemifrån, så att du kan skapa snygga graffitikonstverk.

Utveckla din graffitikonst

För att utveckla din graffitikonst behöver du både träna mycket på att måla graffiti, förstå tekniken och tankesättet, och naturligtvis också hitta bra konstnärer att inspireras av. Det är också smart att satsa på bra verktyg, alltså på sprayburkar, pennor och böcker med hög kvalitet. Investera i ditt graffitiintresse och du kommer att bli mycket skickligare. Köp Stylefile hos HLStore.com, ett tyskt märke med hög kvalitet för seriösa graffitikonstnärer. Varför inte investera i graffitimålarböcker? Så blir du en bättre målare hemma i soffan.

Hitta inspiration

Det absolut bästa sättet för att hitta god inspiration är att resa till Berlin. I Berlin hittar du graffiti på många ställen. Över hela staden finns det väggmålningar som husägarna har betalat folk för att måla. Många gånger graffitikonstnärer som fått betalt för att använda sin gåva för att smycka stora husväggar. Du kan bara gå runt i staden och upptäcka fantastiska målningar som verkligen kommer att inspirera dig. Du kommer naturligtvis också hitta graffitimålningar som nödvändigtvis inte är uppskattade av ägarna till byggnaderna. Ett bra ställe att börja på är vid East Side Gallery, en lång del av gamla Berlinmuren som olika konstnärer har fått måla på. En inspirerande plats vare sig du gillar graffiti eller inte.

Gå kurser

Det är alltid smart att gå kurser för att utvecklas. I Sverige finns det inte så många graffitikurser, men om du är mycket seriös med din konstform kan du alltid åka utomlands. Som till Tyskland eller USA. Det är roligt att få inspireras, få träffa likasinnade och att få investera i ett intresse som verkligen betyder något. Med stor kunskap kan du måla graffitikonst som en dag blir kända konstverk, en del av samhället och konstvärlden. Graffiti är ett bra sätt att uttrycka sina känslor och personlighet på. Graffitibilder som också vanligt folk tycker är snygga kommer att lyfta graffitin som konstform och göra den mycket mer accepterad. Det är därför det är smart att du som graffitikonstnär verkligen lär dig så mycket som möjligt, både för att måla så snyggt som möjligt, men också för att förstå vilka slags bilder så många uppskattar. Då för du graffitin framåt.

Utställningar

Eftersom graffitikonsten inte är så stor i Sverige kan du som graffitikonstnär anordna utställningar eller hålla i kurser. Det är ett väldigt bra sätt att skapa ett större intresse kring konstformen och göra den mer mainstream. Ok, det är många som inte vill att graffiti ska bli mainstream, att den inte ska bli accepterad. Men om den inte blir accepterad så kommer den bara att tvättas bort och skapa konflikt. Då är det mycket bättre att du som graffitikonstnär skapar en bro mellan er som älskar graffiti och resten av samhället, så att er graffitikonst kan synas över hela landet.